Lägenheter

Titta under Senaste nytt för att se vad som finns ledigt just nu. Nedan följer endast en beskrivning över våra fastigheter.

Godby

I Godby har vi två fastigheter på Björkvägen med totalt 14 lägenheter. Lägenheterna har tre olika storlekar, från ett rum och kök 33m2, till tre rum och kök 68 m2. En del av lägenheterna har egna uteplatser eller balkong. Till de gemensamma utrymmena hör bastu, förråd, cykelrum, tvättrum samt ett torkrum. Kabeltv finns i samtliga lägenheter.

FAB Godbyhus lägenhetshusFAB Godbyhus lägenhetshusFAB Godbyhus - Kök

Eckerö

I Storbyhus har vi idag totalt sex lägenheter, varav fyra st är tvåor, 60 m2 med balkong. Tvåorna är alla likadana, bestående av sovrum, vardagsrum med matplats, badrum samt ett arbetskök. De har dessutom varsin stor balkong.

Den femte lägenheten är en fyra, 84 m2, och den byggdes om våren 2014 från den tidigare banklokalen. Lägenhet nr 6, en trea 77 m2, har också sitt ursprung från banklokalen och färdigställdes under våren 2015. Dessa två saknar balkong.

I Eckerö finns ingen kabel-tv, däremot har vi en gemensam parabol på plats färdigt indraget till varje lägenhet så man enkelt kan införskaffa sig en tillhörande digitalbox.

Eckerö Storbyhus - LägenhetEckerö Storbyhus - LägenhetEckerö Storbyhus - Kök

Hammarland

Frebbenby: Här finns tre fastigheter med totalt 11 st lägenheter. Hus A är den byggnad som allmänt kallas ”gamla skolan”, där fyra st lägenheter består av tre rum och kök och den sista är en fyra med kök. Hus B är en mindre fastighet bestående av två lägenheter, en trea med kök och en tvåa med kokvrå. Hus C består av fyra st likadana treor. Till de gemensamma utrymmena för alla tre fastigheter finns bastu och förråd.

Hammarland Frebbenby Hus AHammarland Frebbenby Hus BHammarland Frebbenby Hus C

Hammarland

Kattby: Här finns vårt nybyggda Mariabo, med totalt åtta lägenheter. Samtliga är tre rum och kök, 76 m2.
Vid planering har man lagt stor vikt på att få varje lägenhet så avskild som möjligt, varvid lägenheterna har formen som ett L. Det innebär att man sitter privat från grannen även på sin terrass på baksidan. Framsidan har planerats med en carport som avskärmning mellan lägenheterna. Framför varje carport finns ett låst uteförråd. Hus A stod färdigt januari 2012 och Hus B färdigställdes under mars 2013.

Vår förhoppning är att man ska kunna flytta in i våra Mariabo-lägenheter som ett livslångt boende. Nedanstående punkter berättar om möjligheterna att bo kvar så länge som möjligt.

  • Byggnaderna planeras i en våning, vilket medför inga trappor in till lägenheterna, endast två trappsteg som enkelt kan förses med ramp vid behov.
  • Det är stora öppna ytor i köket, vilket gör det lättåtkomligt för rullator eller dylikt.
  • I badrummen får man plats med både tvättmaskin och torktumlare, så man slipper bära tvätt till en allmän tvättstuga. Badrummen är även rymliga och uppfyller vändradiekraven för en rullstol.
  • Vid varje carport finns motorvärmaruttag, dessa uttag kan även användas för att ladda en elbil eller elrullstoll.
  • Byggnaderna är placerade som tomtgranne med Hammarlands äldreboende, vilket innebär att äldre kan bo kvar i sitt hem längre och har nära till service och övrig hjälp.
Hammarland - Mariabo A

Saltvik

I Kroklund, Saltvik har vi en fastighet med totalt tio lägenheter. Samtliga lägenheter består av två sovrum, vardagsrum, badrum och kök. Till de gemensamma utrymmena hör ett hobbyrum, bastu, bykstuga med stort torkrum och enskilda förråd. Några garage finns också att hyra.

Området är väldigt avskilt och lugnt med fin utsikt över Ödkarbyviken.

Saltvik Björken baksidaSaltvik Björken lägenhetSaltvik Björkens lägenhet